noigroup logo
Loading Courses

Explain Pain (Begrijp de Pijn)

With Jef Huijbers

Groningen, Netherlands

December 13, 2024 - December 14, 2024

Course Host: Joanna Taylor

infouk@noigroup.com

Face to Face Course Face to Face Course

To express your interest in attending this course, hit the contact button below to receive further course details from your course host, including how to pay and register your place. Please note that an enquiry does not confirm your place on the course.

Times

informeer hier

Description

Explain Pain Cursus – NL en BE!

Pijn is een wereldwijd probleem. En in Nederland en België zijn de cijfers niet gunstiger dan waar ook ter wereld. Met 1 op 5 mensen die een chronische vorm van pijn heeft, neemt pijn epidemische vormen aan. Pijn houdt ook verband met de ontwikkeling van andere epidemieën – zoals de opioïde epidemie. Niet alleen in de VS. In heel Europa zijn de ontwikkelingen zorgelijk. Medicijnen falen en ‘Quick fixes’ zijn niet voor handen. De druk op de gezondheidszorg – op u, is aan het toenemen en de vraag naar een oplossing wordt alsmaar groter. Opvattingen met betrekking tot pijn maken ook een evolutie door – maar een revolutie is noodzakelijk. Een Pijnrevolutie. Radicaal anders denken en handelen met betrekking tot pijn en gezondheid. Maar hoe? Verandering moeilijk, geeft onzekerheid bij de professional en dit vereist nieuwe inzichten en interventies. Explain Pain cursussen geven nieuwe houvast, houvast voor innovatie en nieuwe behandelstrategieën.

‘Chronische pijn heeft fysieke, mentale én sociale componenten. De zorgstandaard erkent dat, maar wordt helaas slecht nageleefd. Dat kost de patiënt kwaliteit van leven en de samenleving nodeloos veel geld.’

Kennis is kracht

In een nieuwe serie Explain Pain cursussen door Ass. Prof. David Butler en het internationale NOI-team worden de nieuwste wetenschappelijke inzichten over pijn toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor iedereen. Wij zijn ons bewust van de grote uitdaging die komt kijken bij het veranderen van overheersende maatschappelijke opvattingen over pijn. Bestaande modellen hebben ons veel geleerd maar schieten zonder meer tekort in het verklaren van pijn. De cursus gaat in op de beschikbare kennis, geeft een klinische reflectie en gaat richtinggevend zijn voor uw praktijk. Het biedt een nieuwe structuur aan voor een échte bio-psycho-sociale benadering van de patient.

‘The Protectometer’

Tientallen jaren van onderzoek en klinische ervaring vormen de volgende stap in de ‘Explain Pain Revolutie’ – The Protectometer. Een toepassing welke uitgebreid is beschreven in de gelijknamige publicatie van Moseley en Butler. The Explain Pain Handbook: Protectometer helpt de patiënt en zijn therapeut overzicht te krijgen in zijn pijnervaring en inzicht in de vele factoren die dit beïnvloedt. Het helpt bij het samenstellen van een therapeutisch educatie programma. Een enorme upgrade voor je pijneducatie skills. Deze therapie werkt – heeft geen bijwerkingen, is altijd beschikbaar, het verbeterd voortdurend en het is eenvoudig te delen met anderen professionals. Het is een geweldig spannende tijd in de pijnwetenschap omdat deze wordt verrijkt met nieuwe inzichten uit de psycho-neuro-immunologie en filosofie.

Mis deze unieke kans niet. NOI Explain Pain cursussen zijn leuk, interessant en dagen je uit om bio-psycho-sociale interventies te implementeren in de praktijk. Altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en klinische reflectie en voorbeelden uit de praktijk.

Prerequisites

De cursussen zijn geaccrediteerd voor fysiotherapeuten (KNGF en Keeurmerk), oefentherapeuten, ergotherapeuten, medisch specialisten en verpleegkundig specialisten.

Lees Begrijp de Pijn vóór de cursus – koop hier

 

 

Objectives

De cursus heeft grofweg twee hoofddoelen:
1. Verdieping en verbreding kennis met betrekking tot pijn voor de professional.
2. Toepassing van deze kennis – door het gericht en strategisch in te zetten ten behoeve van behandeldoelstellingen.

Schema

Dag 1
Sessie 1: ‘De toon zetten’ – Het pijnprobleem in de praktijk, paradigma, gezondheidsvaardigheden, modellen en introductie van ‘The Protectometer’
Sessie 2: Metaforen en pijn – Taal als therapie
Sessie 3: Hoe het zenuwstelsel lijkt te werken – Hardware, software en wetware
Sessie 4: Perifere zaken – Nociceptie, ontsteking en perifere sensitisatie
Sessie 5: ‘Zenuwachtige verhalen’ – Neuropatische pijn, patronen en het verhaal van de patiënt

Dag 2
Sessie 6: Centrale sensitisatie – Geen ziekte maar een beschrijving van een manifestatie
Sessie 7: Andere Outputs – hormonen en het immuunsysteem
Sessie 8: Explain Pain – Evidence en discussie en voorwaarden
Sessie 9: ‘The Protectometer’ – Practicum

Course Enquiry

Explain Pain (Begrijp de Pijn) Groningen on December 13, 2024 - December 14, 2024

Contact Course Host

Instructors

Noigroup Instructor

Dutch, English, Netherlands

Courses: Explain Pain—Begrijp de Pijn

Jef Huijbers

Jef has been part of Noigroup since 2021, initially joining as a trainee under the guidance of Bart van Buchem and Tim Beames. Since 2024, he has taught his own Explain Pain courses in the Netherlands and Belgium. He joined Noigroup with the desire to share his interest in persistent pain and pain science education with like-minded people.

Jef works as a pain specialist physiotherapist at FysioVeghel in the Netherlands and as a lecturer in physiotherapy at Avans University of Applied Sciences in Breda, the Netherlands. With a background as a physiotherapist and a musculoskeletal physiotherapy scientist, Jef is driven by a passion for bridging the gap between research, practice and education. His mission is to deliver pain science education at both individual and public levels, aiming to promote better management of persistent pain.’’

Success!

Product was added to cart.