Loading Courses

Begrijp de Pijn, Hoofddorp

With Bart van Buchem

Netherlands

March 27, 2020 @ 8:30 am - March 28, 2020 @ 5:00 pm

Course Host: Joanna Taylor

infouk@noigroup.com


To express your interest in attending this course, hit the contact button below to receive further course details from your course host, including how to pay and register your place. Please note that an enquiry does not confirm your place on the course.

Description

Wij zijn inmiddels  getuige van een chronische pijn epidemie. Medicijnen falen en snelle oplossingen zijn niet voor handen.  Maar gelukkig weten we inmiddels dat krachtige educatie effectief ingezet kan worden om de natuurlijke pijnstillende systemen in ons lichaam te activeren.
Kennis is kracht. In een nieuwe serie Explain Pain cursussen door Dr. David Butler en het internationale NOI team wordt de nieuwste wetenschappelijke inzichten over pijn toegankelijk en begrijpelijk gemaakt voor iedereen. De wetenschap is vertellende verhalen en in metaforen gegoten. Rekening houdend met de grote uitdaging die komt kijken bij het veranderen van een concept dat bijzonder ingewikkeld en niet-lineair is. Explain Pain kent grofweg twee hoofdlijnen – de pijnpatronen en de verhalen vanuit het patiëntperspectief. Deze hebben een beargumenteerde analyse nodig en zijn onmisbaar om de patiënt in zijn verhaal te ontmoeten.
De wetenschap heeft ons de laatste tien jaar meer geleerd over pijn dan de laatste duizend jaar. Er zijn steeds meer antwoorden op vragen zoals: “Waarom heb ik pijn zoals ik dat nu heb” en “Wat kan ik ertegen doen”. De kennis is toepasbaar voor jong en oud, rugpijn of bij hemiplegie. Bij pijn in het algemeen tot de complexiteit van fantoompijn en complex regionaal pijnsyndroom.
Tientallen jaren van onderzoek en klinische ervaring vormen samen de volgende stap in de ‘Explain Pain revolutie’ – the Protectometer. Een nieuwe toepassing in het recent gepubliceerde boek van Moseley en Butler, The Protectometer helpt de patiënt en zijn therapeut overzicht te krijgen in zijn pijnervaring en inzicht in de vele factoren die dit beïnvloedt. Het helpt om een therapeutisch educatie programma samen te stellen.
Deze therapie werkt – heeft geen bijwerkingen, is altijd beschikbaar, het verbeterd voortdurend en het is eenvoudig te delen met anderen. Het is een geweldig spannende tijd in de neuro(immuun)wetenschappen. Maar ook mensen met aanhoudende pijn moeten hier weet van krijgen.
Mis deze unieke kans niet. NOI Explain Pain cursussen zijn leuk, interessant en stimulerend. Altijd gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten, altijd uitdagend. Met de introductie van the Protectometer heb je toegang tot de meest krachtige therapeutische tool aller tijde.
De NOI Explain Pain cursus is gebaseerd op David Butler’ en Lorimer Moseley’ Explain Pain (of Begrijp de Pijn) en The Explain Pain Handbook: The Protectometer.

Pre-requisites

This course is open to:
Een baanbrekend concept in zijn inhoudn en vorm. Explain Pain is een bron voor pijneducatie en pijnmanagement. Het zorgt voor een frisse kijk op een ingewikkeld problem voor therapeuten, artsen en patienten. Te bestellen via www.noigroupshop.nl

Objectives

Cursus doelstellingen
  • Het klinische raamwerk voor revalidatie uitbreiden door middel van paradigma’s zoals de neuromatrix en pijnmechanismen.
  • Om biologisch gebaseerde pijn management vaardigheden te leren in het kader van de wetenschappelijke inzichten van klinisch redeneren en bewijzen uit klinische studies, neurobiologie en onderwijskunde.
  • Reconceptualiseren van pijn in de termen van moderne neuro(immuun)wetenschappen en filosofie
  • Het stimuleren tot heroverweging van het huidige gedachtengoed over revalidatie in het belang van alle betrokken partijen (patiënt, therapeut, verwijzer en betaler) voor betere resultaten in de zorg.
  • Het trainen van neuro(immuun)wetenschappelijke educatievaardigheden.

Course Enquiry

Begrijp de Pijn, Hoofddorp in on March 27, 2020 @ 8:30 am - March 28, 2020 @ 5:00 pm

Contact Course Host

Instructors

Presenter

Language: Dutch, Region: Netherlands

Courses: Explain Pain—Begrijp de Pijn, Explain Pain Applications

Bart van Buchem

Bart lives in Haarlem where he works in private multidisciplinary practice (Praktijk Noorder Spaarne) and specialises in treating and supporting people with chronic pain. In 2010 Bart completed his Masters in Physiotherapy after which he developed a special interest in complex and persistent pain states. He is passionate about the benefits of pain education for both clinician and patient and he is currently involved in research at Erasmus MC in Rotterdam, working on the development of an Explain Pain curriculum for clinicians and patients. This research includes a RCT in an CBT + Explain Pain intervention in order to fit the Explain Pain heritage in the usual care program of a multidisciplinary pain centre. In the near future he will be enrolled in a Phd program in order to get Explain Pain methodology to a higher level and even more applicable for the clinicians. Bart teaches physiotherapy both at undergraduate and postgraduate level with a focus on pain topics and as a NOI teacher he teaches Explain Pain courses across the Netherlands.
Bart is responsible for founding the NOI Faculty in the Netherlands and together with Mark Langerhorst he translated the ‘Explain Pain’ text into Dutch.

Success!

Product was added to cart.